Espresso con panna, wat in het Italiaans “espresso met room” betekent, is een enkele of dubbele espresso gevuld met slagroom. In de Verenigde Staten kan het ook café Vienne worden genoemd. In Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk heet het café Viennois.

In het noorden van continentaal Europa verwijst de term Wiener Melange naar een andere drank, gemaakt met geschuimde melk en zonder slagroom. In Wenen wordt een espresso con panna correct een Franziskaner genoemd, maar het bestellen van een Wiener Melange kan soms de komst van Espresso con panna opleveren, zelfs in Wenen.

In Frankrijk verwijst café Viennois naar zowel een espresso con panna als een Wiener Melange. In Australië kan een soortgelijk drankje Café Vienna worden genoemd, hoewel Espresso con panna van oudsher in een kopje espresso zal zijn, terwijl Café Vienna in dezelfde grootte als een latte wordt geserveerd,

Historisch gediend in een demitassebeker, is het misschien een ouderwetse drank dan een latte of cappuccino, hoewel het nog steeds erg populair is, ongeacht de naam die het krijgt, in Coffeehouses in Boedapest en Wenen.

Bron (Wikipedia)

 

Onze kantoren zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8u30 tot 17u00.
Phone: +32 (0) 3 376 71 00
Meerseweg 80B
2322 Minderhout (BE)