Stap binnen in de wereld van authentiek vakmanschap.
Hier staat de koffiebrander letterlijk in de etalage. De glazen wanden laten je weten: wij hebben niets te verbergen. Je ziet de koffiebalen liggen en je ziet ons live in de weer met de verschillende handelingen van het koffiebranden. Het hele proces van voorbereiding tot branden en verpakken: dat mag geen geheim zijn. Sterker nog, het is zo'n mooi proces: dat moet gezien worden.
Zaakvoerders Jurgen en Geert staan in voor het artisanale roosterproces. Die passie en perfectie proef je in iedere tas.
Ambachtelijk geroosterd
Het roosterproces beïnvloedt, naast de samenstelling van de blend, de smaak van je koffie.
Bij Taeymans Coffee Roasters roosteren we artisanaal, ook wel 'slow roast coffee' genoemd. Dat wil zeggen dat we branden op een lagere temperatuur, voor een langere tijd. Zo krijgen onze koffiebonen de tijd zich te ontwikkelen en worden de onaangename eigenschappen die in koffie zitten, zoals bepaalde zuren, weggeroosterd. Het resultaat? Een echte kwaliteitskoffie met een unieke smaak.
We besteden veel zorg en aandacht aan ons roosterproces omdat personen met een prikkelbare maag vaak gevoelig zijn aan de zuren die van nature in koffie zitten. Maagklachten zijn bij onze koffie dan ook verleden tijd.
Een kijkje achter de schermen?
In onze branderij begint de reis van elke koffieboon naar jouw kopje. Hier, waar traditie en innovatie elkaar ontmoeten, branden we onze bonen met de grootste zorg. Een kunst die we hebben geperfectioneerd om de beste Premium Espresso te garanderen.
Wil je meer weten over hoe we de perfecte kop koffie creëren? Boek een rondleiding (minimaal 15 personen) met tasting en ontdek het ambacht van artisanaal roosteren.