Cappuccino

Cappuccino

De koffie bestaat uit gelijke delen melkschuim, melk en espresso. Soms wordt er ook cacaopoeder of kaneel over gestrooid, hoewel dit in professionele (barista)kringen not done is, omdat het poeder het schuim sneller laat verdwijnen. De naam...

Read more
Latte-macchiato

Latte-macchiato

Een latte macchiato is een koffiedrank die bestaat uit laagjes van melk en espresso. Latte betekent melk en macchiato staat voor gevlekt. Wat er ontstaat als er op de juiste wijze espresso aan de latte wordt toegevoegd is een vlek in de melk. Op...

Read more
Espresso

Espresso

Espresso is een klein kopje koffie dat het resultaat is van heet water dat onder hoge druk door een kleine hoeveelheid fijn gemalen koffie wordt geperst. In Italië noemt men zo’n klein kopje espresso gewoon een ‘caffè’. Een...

Read more
Caramel Macchiatto

Caramel Macchiatto

Een Caramel macchiato is een koffiedrank die bestaat uit laagjes van melk, espresso en een laagje caramel. Latte betekent melk en macchiato staat voor gevlekt. Wat er ontstaat als er op de juiste wijze espresso aan de latte wordt toegevoegd is...

Read more
Irish Coffee

Irish Coffee

Volgens de verhalen is Irish coffee voor het eerst geschonken in 1942 door Joe Sheridan op het vliegveld in Foynes, wat de voorloper was van Shannon Airport in het westen van Ierland, in het graafschap Limerick. Sheridan zou enkele vermoeide...

Read more
Americano

Americano

Caffè americano (of Americano) is een koffiebereiding waarbij een espresso wordt aangelengd met heet water. Op deze manier wordt een koffiesmaak gecreëerd die lijkt op de smaak van filterkoffie. Caffè americano zou zijn ontstaan in Europa tijdens...

Read more
Flat White

Flat White

Je zou een flat white kunnen zien als een middenweg tussen de latte macchiato en de cappuccino. Een flat white bestaat voor grofweg één-derde deel uit een dubbele (soms enkele) espressoshot en voor twee-derde deel uit warme melk. Een flat white...

Read more
Doppio

Doppio

Doppio staat voor dubbel, dat valt in het geval van de ‘espresso doppio’ zeer letterlijk te nemen. Het voornaamste aandachtspunt is de timing van de shot. Een solo espresso smaakt ok met een timing van 22 tot 26 seconden en ideaal met een timing...

Read more
Espresso con panna

Espresso con panna

Espresso con panna, wat in het Italiaans “espresso met room” betekent, is een enkele of dubbele espresso gevuld met slagroom. In de Verenigde Staten kan het ook café Vienne worden genoemd. In Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk...

Read more
Onze kantoren zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8u30 tot 17u00.
Phone: +32 (0) 14 615 029
2340 Beerse (BE)
Ketelaarstraat 5G