Volgens de verhalen is Irish coffee voor het eerst geschonken in 1942 door Joe Sheridan op het vliegveld in Foynes, wat de voorloper was van Shannon Airport in het westen van Ierland, in het graafschap Limerick. Sheridan zou enkele vermoeide passagiers koffie hebben geschonken met een scheutje whiskey erdoor en wat room erop, om ze wat op te peppen. Op de vraag of het Braziliaanse koffie was antwoordde Sheridan: “No, my friend, this is Irish coffee.”

Deze eerste Irish coffees werden in bekers geserveerd. Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw kwam het geharde Irish coffee-glas op de markt. Veel modellen hebben een maatverdeling.

Ingrediënten: bruine basterdsuiker, Ierse whiskey, sterke hete koffie, ongezoete room, half geslagen zodat het nog schenkbaar is.

Indien in een glas geserveerd, is het de bedoeling de koffie “zwart” te houden. De room mag zich niet vermengen met de koffie. Het verplaatsen of uitserveren van een gevuld glas moet daarom voorzichtig gebeuren. Er wordt zodoende ook geen lepel bij gegeven. De sensatie is dat de hete sterke zwarte koffie onder de koele room vandaan gedronken wordt.

Bron (Wikipedia)

 

Onze kantoren zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8u30 tot 17u00.
Phone: +32 (0) 14 615 029
2340 Beerse (BE)
Ketelaarstraat 5G